El celler de Raimat comença la verema nocturna
Enguany es cull per primera vegada a mà per potenciar la qualitat i la intensitat del vi
Tal com van fer l'any passat, ho fan de nit, per preservar les aromes i evitar fermentacions no desitjades. Enguany però, ho fan de manera manual, per seleccionar el raïm un per un i així potenciar l'aroma i la intensitat del vi que s'elaborarà. Els primers ceps que recol·lecten corresponen a la varietat Chardonnay, que es destinaran a productes d'alta gamma. Collir el raïm de nit, a més, estalvia costos energètics, ja que el most arriba més fresc al celler i, per tant, no cal destinar tanta energia a refrigerar-lo fins que arriba a 15 graus.
Des de Raimat, asseguren que la qualitat de la verema d'enguany es preveu excel·lent perquè el clima suau d'aquest estiu fa que hi hagi una maduració lenta i pausada del raïm. Aquesta maduració, diuen, és bona perquè permet collir el raïm en diferents moments i les aromes es desenvolupen més diferenciadament.
Raimat, una de las bodegues amb més experiència en el cultiu de Chardonnay, du a terme en aquesta verema una selecció encara més exhaustiva de les diverses microparcel·les d'aquesta varietat. Així s'aconsegueix que els diversos Chardonnays que entren a la bodega tinguin perfils organolèptics diferents: una amb aromes més cítriques i altres amb aromes més tropicals. La combinació d'aquests estils permetrà al consumidor descobrir noves sensacions, diuen.
Una altra novetat de la verema d'enguany és l'entrada en producció de noves vinyes ecològiques de Cabernet Sauvignon. També, la bodega continua experimentant amb diverses varietats noves al territori per valorar la possible elaboració de vi amb aquest raïm més endavant.
A més, en l'afany que té de respectar medi ambient, enguany Raimat ha plantat més de 4.000 arbres (pins i roures) per contribuir a la reducció del carboni i a la millora de la biodiversitat. Raimat també s'ha adherit a acords voluntaris per a la reducció del CO2 de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Raimat és una de les tres bodegues pilot de Wineries for Climate protection i ha obtingut el distintiu del programa de Sostenibilitat de Costers del Segre.
El vi de Raimat, reconegut amb diversos premis
Enguany, l'històric vi blanc de la bodega, el Castell de Raimat Chardonnay, ha rebut una medalla d'or en el Concurs Internacional Mundial de Brussel·les. També han estat premiats darrerament per concursos internacionals, com ara el Chardonnnay du Monde, International Wine Challenge o el Bacchus, el Castell de Raimat Xarel·lo-Chardonnay o el Raimat Brut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada