14 d’agost 2013

ELS NOSTRES PRODUCTES

Publicat a vilaweb.cat - 14/08/2013

El celler de Raimat comença la verema nocturna

Enguany es cull per primera vegada a mà per potenciar la qualitat i la intensitat del vi


Raimat va començar dilluns a la nit la verema d'aquesta campanya, que es cull de nit per estalviar costos energètics i que, per primera vegada, es fa a mà. El director tècnic de viticultura, Joan Esteve, ha explicat que enguany s'ha començat la verema amb 15 dies de retard a causa del clima: 'Ha estat un estiu suau i la maduració ha estat més lenta.' Primer colliran la cara sud del cep perquè rep el sol del migdia i està més madur. Més endavant colliran la cara nord, ara encara verda. Així, aconseguiran aromes més diferenciats. Raïmat preveu recuperar el 10% de la producció perduda l'any passat per una pedregada i arribar als vint milions de quilos de raïm d'una campanya normal.
Tal com van fer l'any passat, ho fan de nit, per preservar les aromes i evitar fermentacions no desitjades. Enguany però, ho fan de manera manual, per seleccionar el raïm un per un i així potenciar l'aroma i la intensitat del vi que s'elaborarà. Els primers ceps que recol·lecten corresponen a la varietat Chardonnay, que es destinaran a productes d'alta gamma. Collir el raïm de nit, a més, estalvia costos energètics, ja que el most arriba més fresc al celler i, per tant, no cal destinar tanta energia a refrigerar-lo fins que arriba a 15 graus.

Des de Raimat, asseguren que la qualitat de la verema d'enguany es preveu excel·lent perquè el clima suau d'aquest estiu fa que hi hagi una maduració lenta i pausada del raïm. Aquesta maduració, diuen, és bona perquè permet collir el raïm en diferents moments i les aromes es desenvolupen més diferenciadament.

Raimat, una de las bodegues amb més experiència en el cultiu de Chardonnay, du a terme en aquesta verema una selecció encara més exhaustiva de les diverses microparcel·les d'aquesta varietat. Així s'aconsegueix que els diversos Chardonnays que entren a la bodega tinguin perfils organolèptics diferents: una amb aromes més cítriques i altres amb aromes més tropicals. La combinació d'aquests estils permetrà al consumidor descobrir noves sensacions, diuen.

Una altra novetat de la verema d'enguany és l'entrada en producció de noves vinyes ecològiques de Cabernet Sauvignon. També, la bodega continua experimentant amb diverses varietats noves al territori per valorar la possible elaboració de vi amb aquest raïm més endavant.

A més, en l'afany que té de respectar medi ambient, enguany Raimat ha plantat més de 4.000 arbres (pins i roures) per contribuir a la reducció del carboni i a la millora de la biodiversitat. Raimat també s'ha adherit a acords voluntaris per a la reducció del CO2 de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Raimat és una de les tres bodegues pilot de Wineries for Climate protection i ha obtingut el distintiu del programa de Sostenibilitat de Costers del Segre.

El vi de Raimat, reconegut amb diversos premis

Enguany, l'històric vi blanc de la bodega, el Castell de Raimat Chardonnay, ha rebut una medalla d'or en el Concurs Internacional Mundial de Brussel·les. També han estat premiats darrerament per concursos internacionals, com ara el Chardonnnay du Monde, International Wine Challenge o el Bacchus, el Castell de Raimat Xarel·lo-Chardonnay o el Raimat Brut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada