18 de juliol 2013

MOSSOS D'ESQUADRA (i segueix.....)

Notícia publica a eldirecte.cat - 18/07/2013

Infiltració als Mossos, una llarga tradició espanyola

La Generalitat va destituir Josep Peris, màxim responsable operatiu dels Mossos l’any 1993 per passar informació sobre el president Pujol al CESID (avui CNI).


Josep Peris, militar espanyol, va tenir el màxim poder operatiu dels mossos sota el mandat dels consellers Basols i Gomis, en la part final del mandat d’aquest últim és van disparar les alarmes al comprovar com Peris visitava regularment la seu de l’espionatge espanyol amb carpetes sota el braç i, sobretot, per la persistència amb que perseguia els escoltes personals del president per saber tot el que feia. Amb l’arribada de la consellera Cuenca, Josep Peris va ser destituït, ni tant sols va ser present a la pressa de possessió de la nova consellera, aquest és el cas més escandalós que va sortir a la llum pública i que va ser recollit per diferents mitjans de comunicació, però no ha estat l’únic cas, les infiltracions d’agents de l’espionatge espanyol ha estat una constant, facilitada a partir del moment en que es van obrir les portes a l’accés dels mossos en condicions favorables a militars i membres de la Guardia Civil i de la policia espanyola.
Jordi Pujol i Catalunya espiada per molts

El periodista de El Mundo en aquells moments Felix Martínez ho va recollir juntament amb Jordi Oliveres en el llibre “Jordi Pujol, en nom de Catalunya” i relata com Josep Peris espiava al propi president i informava als seus superiors jeràrquics dels serveis secrets espanyols. El llibre relata com el responsable operatiu dels mossos de forma matussera pressiona a un escolta del president Pujol en una comissaria dels mossos, i ho fa d’una manera tant mal feta, que el mateix mosso li va contestar de forma impertinent, “però tu, per aquí treballes?”.

Josep Peris, militar, comandant de l’exèrcit de l’aire i amic de Duran i Lleida

Segons explica el llibre, el militar espanyol sempre va ser fidel als seus superiors jeràrquics i duran cinc anys va informar regularment als serveis d’espionatge espanyols i també al seu amic Duran i Lleida, que rebia informació sobre els moviments del president i les seves actuacions.

El dia que Jordi Pujol va sentenciar que Duran i Lleida no seria el seu successor

Que un home que comptava amb el vist i plau del mateix president com a responsable operatiu dels mossos el traís, el va afectar, però que a sobre un dels beneficiats per l’espionatge fos Duran i Lleida el va enutjar profundament, segons expliquen els periodistes en el llibre, aquell dia Jordi Pujol va decidir que Duran i Lleida no seria el seu successor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada